Szerencsére nagyon sokféle irányú, és árnyaltú a választás lehetősége.  A legfontosabb kérdést saját magának tegye fel: mit áruljon el Önről az a sok-sok fotó, ami az esküvőjén készül? Mit szeretne látni, amikor egy héttel, öt-tíz évvel később ezekre a fényképekre néz?

  1. Őszintén

Kedves ismerősömék úgy döntöttek, hófehér ingben, sötétkék farmerban és hófehér sportcipőben házasodnak. Az esküvői fotókról sugárzott, hogy mindketten eddigi életük legszebb napját élik, a számukra legkomfortosabb módon. A gyönyörű smink, a jó frizura és a virágok tökéletesen kiegészítette tisztaságot tükröző öltözetüket.

  1. A legutóbbi divat szerint

Különös módon ez se szűkíti le a választási lehetőségeket. Talán még soha nem volt ennyire széles az esküvői ruha divatpalettája. A hazai és külföldi divattervezők fantáziája féktelenül szárnyal a múltba, sőt, a jövőbe egyaránt.

  1. D.I.Y.

Előfordul, hogy hiányzik valami pici apróság ahhoz, hogy tökéletes legyen a menyasszonyi ruha. Itt a lehetőség, hogy Ön tegye hozzá azt az egészen jelentéktelennek tűnő apróságot. Lehet, hogy apró gyöngyök szikrázása, csipke, esetleg apró szalagos bokréta lesz, ami újrafogalmazza, és egyedivé varázsolja ruháját.

  1. Többet egyszerre

A hagymahéj-esküvői ruha lehetővé teszi, hogy kaméleon módjára, a pillanatnyi igényekhez igazítsa megjelenését.  A le- és felvehető, alsó-felső variációk zárkózottabbá vagy szellősebbé alakítják, elegánsabbá vagy könnyedebbé teszik a mozgást. Tapasztalatok szerint, az átalakítást, azaz a rögzítés módját kell alaposan szemügyre venni, és kicsit begyakorolni.

  1. A generációkról generációkra öröklődő esküvői ruhákról

Elképzelhető, hogy bőven elég az esküvői ruha tisztíttatása. Például ha a Romanovoktól örökölt történelmi ruhadarabról van szó. Akkor is elég a frissítés, ha egy európai uralkodóháztól kapta kölcsön, akik eredetileg egy híres divattervezőtől rendelték.

Egy néhány generációval korábbi esküvői viselet általában igényel némi változtatást. Az egyik lehetősége, hogy kiegészítőkben, azaz hozzátéve a jelenlegi modellhez, illetve méretre igazíttatva alakíttatja át.

A másik, hogy csupán az anyagot vagy egyes díszítőelemeit használja fel. Utóbbi épp oly megfelelően ápolja a hagyományokat, hiszen Ön nem időutazást, hanem méltó hagyományápolást vállalt.

5+1. Álmai ruhája

Próbálja elképzelni a nagy napot: milyen ruhában mondaná ki a boldogító igent? Hagyja, hogy szíve legmélyéig érezze át ezt az érzést. Ne engedje el a képet! Jegyezze meg. Azt a ruhát válassza, amelyikben ugyan így érez.

Ez az a nap, amikor kompromisszumok nélkül, szíve mélyéről az sugározza: a helyemen vagyok, ez az én utam.