Voltak idők, amikor a felmenőkre csak az esküvői fotók alapján emlékezhettünk. Szép idők voltak, ikonikus pillanatok. Napjainkban azonban már más az elvárás az esküvők megörökítésekor. Azt várjuk, hogy a fotókon szinte megérinthetően valóságosak legyenek a szereplők, így állítva meg örökre a legboldogabb pillanatokat.

Előtte vagy utána?

Bizonyára több, eltérő érvet és véleményt hallott arról, hogy mikor készüljenek a pár esküvői fotói. Az NNFoto szakemberei azt tapasztalták, hogy szerencsésebb, ha a pár csak az esküvő utáni napokban áll fényképezőgép elé. Ekkor már túl van a nagy eseményen, nem izgulnak, nem fáradtak és nem aggódnak a ruháik miatt sem. A fotós ilyenkor a legjobb fényekkel és időjárással is tud tervezni.

Milyen hosszan?

A fotózás hossza attól függ, hogy hány, egymástól milyen messzire eső helyszínen szeretné a pár megörökíteni magát. Vannak, akik a természetet választják „háttérként”. Számukra tökéletes választás a Dudok Rendezvényház és környéke. Ebben az esetben is két-három órával érdemes számolni.

Hány fős legyen a team?

Az esküvői pár fotózásán segítővel szemben a legfontosabb „elvárás”, hogy a pár felszabadultan tudjon viselkedni a jelenlétében. Nem segítség, ha olyan közeli családtag lesz a kísérő, akinek a jelenléte stressz-forrás lehet. A jó smink kitart egy két-három órán át, így nincs feltétlenül szükség több ember bevonására.

Szobában vagy szabadban?

A mai esküvői fotók inkább szabad téren, esetleg fedett helyen készülnek. Lehet persze vihar előtti fekete felhők előtt, vagy fátylat cibáló szélben is fotózkodni, de ez inkább a véletlen műve. Van, aki az első találkozás helyszínén szeretné immár esküvői díszben megörökíttetni magát, más a természetben, megint más külföldön, ahová a fotós vagy fotósok is velük tartanak.

Egyszer vagy többször?

Az NNFotó fényképész házaspár tapasztalata az, hogy elsőként személyes találkozással, beszélgetéssel a legjobb kezdeni az esküvői fotózásra való felkészülést. Ezt követően a hétköznapi ruhában készülő, rövid, jegyes fotózás jól felvezetője lehet a későbbi esküvői fényképezésnek. Ekkor már kialakul az a kapcsolat, légkör, amiben később elkészülhetnek a legtermészetesebb, legőszintébb fotók.

Figyeljetek egymásra!

Aki el tud vonatkoztatni a fényképezőgép lencséjének jelenlétéről – könnyebb dolga van. Azonban, aki nehezebben oldódik, vagy kifejezetten utálja, ha fényképezik – többet kell dolgoznia azon, hogy természetes pillanatokat örökíthessen meg a fotós. A jó nexus, a pontos instrukciók, a közös ötletek és humor adja meg azt a keretet, ami szükséges a később nagy örömmel nézhető, emlékezetes fotók születéséhez.

Jegyes – házas – házassági évfordulós

A házassági szertartás és események természetes légkörének megörökítése után… végtelen hétköznapok jönnek, amikor szinte észrevétlenül repülnek a hónapok. A házassági évfordulós fotózás azt az utat mutatja meg, amit addig bejártak. A pár egy, a korábbinál oldottabb, felszabadultabb fotósorozat elkészítésére áll készen, amivel a hétköznapokat ünneppé varázsolja.