Minden lány tudja, hogy a menyasszonyon kell legyen „valami kék, valami új, valami régi és valami kölcsön”. Ismert, hogy a liliom méltóságot, egységet és termékenységet jelent, az írisz a remény és a hűség virága. Ennél azonban jóval több „titkos üzenet” rejthető el egy esküvőn.

Borostyán

A sokoldalúan felhasználható borostyán a hűség és a házastársi szerelem szimbóluma. Könnyű vele bejáratot, asztalt, termet, székeket díszíteni, kísérőnek csokorba kötni. Bár formára hasonló, de a fügefalevél ezzel szemben a szégyen és bűntudat ügyetlen leplezése.

Vörös és piros virágok

… szerelmet jelentenek, legyen szó szegfűről, krizantémról vagy tulipánról. A rózsa vörösben szerelem, sárgában vidámság, fehérben pedig talányos, sokat ígérő köszönet. A Dudok Rendezvényház dekorációs szakértője minden ilyen és ehhez hasonló titkos üzenet küldésében jó partnere lesz.

Gyűrű

A gyűrű az örökkévalóságig tartó szeretetet és hűség záloga. Értelmezhető úgy is, mint a birtoklás szimbóluma. Viselője így adja tudtára környezetének, hogy elköteleződött. Immár a „körön” belüli világot tekinti élete alapjának, legfontosabb építőkövének.

Egy vagy két gyűrű?

Egyetlen gyűrű is el tudja végezni ezt a küldetést. Ebben az esetben a házasságkötéskor bal kézről a jobbra vándorol, közelebb a szívhez. Két gyűrű esetén az egyköves jegygyűrű marad, és a közösen kiválasztott karikagyűrű kerül a jobbra. Magyar tradíciók szerint bal kézen marad az eljegyzésen vagy esküvő előtt átadott kísérőgyűrű, amely a vőlegény szándékainak komolyságát szimbolizálja és a jegygyűrű karikagyűrűként „él” tovább.

Hófehér menyasszonyi ruha

Bár a fehér szín a szűziesség és teljesség jelképe, a hófehér, királylányos menyasszonyi ruha mellőzi a mély értelmezés lehetőségét. Mindössze: divat. Természetesen lehet követni, de több hagyomány rejlik a pogácsák tetejére rajzolt keresztekben, mint a fehér menyasszonyi ruhában. Ez természetesen azt is jelenti, hogy nem kell babonásan ragaszkodni ehhez a szokáshoz.

Rizs-szórás

Szép és fotogén pillanat, amikor a párt rizs-eső fogadja. A rizs a termékenység jelképe, épp úgy, mint a menyasszony ölébe ültetett gyermek.

Szellemek ellen varázslat

Szerencsére számos esküvői babona segíti a boldog házasság megalapozását. Céljuk az ártó szellemek elkerülése, megtévesztése, elűzése. A cserép vagy tányértörés, a küszöbön átemelés, az autó mögé kötött zörgő konzervdobozok… és hosszan folytatható a sor mi minden lehet az ártó szellemektől mentes, boldog házasság garanciája.