Hihetetlen széles ruha választék áll a menyasszony jelöltek színe előtt. Az angol hercegi esküvőktől Marie Antoniette laza neglige-ig, a nadrágtól a rafinált vállkialakításokig – a menyasszonyi ruha divat terülj-terülj asztalkáján válogathat minden leendő ara a Nagy Napra.

  1. Fehértől a hamvas színekig

A fehér lehet matt vagy fényes. A Pantone 2019-re a Living Color elnevezésű színt választotta az év színének. Ez a tengeri élővilágban megtalálható, különleges, lágy, mégis energikus szín az idei ruha – és kiegészítő, dekoráció – trend része lett.

  1. Egy vagy több rétegű

Az esküvői öltözet trendek minden évben ajánlanak „menyasszonybarát” megoldásokat. Ezekkel az esküvői ruha néhány mozdulattal kényelmessé alakítható. 2019-ben a hosszú és rövid, a több szoknyás és egy szoknyás, illetve a pelerines verziók ajánlanak új trükköket és megoldásokat.

  1. Hosszú vagy rövid-hosszú

Az a dilemma is megoldódni látszik, hogy ne csak bokáig vagy combközépig érjen az esküvői ruha. Az áttetsző illetve egymásra terülő, szétnyíló megoldások ajánlanak sejtelmes átérzéseket vagy direkt mozdulatokra elővillanó lábakat. Így a szertartás ideje alatt konszolidáltan földig érő ruhának látszanak.

  1. A mini uszály

A királynőien fenséges esküvői uszály elegáns pelerinként viselhető ez év bármely szakában rendezett esküvőn. Anyaga, stílusa, megjelenése, hossza, fazonja jól illeszthető az esküvői ruhához, e mellett jól variálhatóan fel- és levehető.

  1. A ruha ujjak

Az idei trendben az ujjatlan darabokon kívül az ejtett, vagy hangsúlyos díszekkel ékített vállak is megtalálhatók. A hosszú, csuklónál záródó esküvői ruhaujj nem csak hűvösebb hónapokban zajló esküvők idején lehet népszerű, de évszaktól függetlenül kecses, kiegészítő ívet mutat a menyasszonyi ruha mellett.

  1. Klasszikustól a modernig

Ahány divatház annyi ötlet.  Szerencsére nem írnak elő szigorú szabályokat a divattervezők, így az egyenes vonalútól a rafinált díszítésekig, a diszkréttől a feltűnőig, az egyszínűtől a mintásig, a csipkéstől és fodrokig, a királylányosan rebbenő szoknyáktól az egyenes vonalú ruhákon át a nadrágig – szabad a választás.

  1. Természetesen

Újra divatba jöttek a hattyúhercegnősen természetes esküvői ruhák. Ez magától értetődően nem hanyag lezserséget, hanem jól megválasztott ízléses természetességet sugall. A kiegészítőkben is érvényesülő természet közeli harmónia kellemes és ünnepélyes összhatást eredményez.

7+1.       Plusz egy fő: a vőlegény

A férfi esküvői divat eddig megelégedett azzal, hogy eleganciája mindössze háttere legyen a menyasszonyénak. Az idei trend kínálata alapján azonban tágabb, merészebb palettáról válogathatnak. Továbbra is divat azonban a „három részes”, decens viselet, ha a vőlegény úgy véli, megjelenésében maradna inkább a háttérben meghúzódó „csendes erő”.