Egy esküvő alkalmával, a Dudok Rendezvényházban számtalan helyre kerülhet virág. Elkészítettük a „puskák és tippek” második részét, hogy Ön tovább tervezhessen, álmodozzon a virágok, szalagok és színek tengerében. Kívánjuk, hogy találja meg az Önnek legnagyobb boldogságot okozó variációt!

  1. A főasztal (ahol befejeztük)

A klasszikus verzió szerint széles, laposan elterülő virágdísz nyújtózik és omlik enyhén az asztal elé. Ebbe a díszbe apró virágok és telt fejű nagy rózsák is kerülhetnek: inka liliom, lisianthus vagy napraforgó.
Más megközelítés szerint az asztaldíszhez igazítjuk a főasztal díszítését.

  1. Asztaldíszek

A kerek asztalokon mélyebb színű aranyló organza futót vethetünk keresztbe. Erre építhetjük a választott asztaldísz kompozíciót, a kisebb kiegészítőkkel. Ezzel a megoldással a dekoráció lefedi az egész asztalt, mégis marad hely a tálalásra.

  1. tipp: a napraforgó mellett szépek az ecru-fehér virágok. Természetes hatást kelt, ahogy a kis virágfejek közül kiemelkednek a különböző magasságú napraforgók. Körülöttük megannyi mécses…
  2. tipp: az asztaldíszek lehetnek virággömbök. Ezek rövid fém rudakon ülhetnek, mellettük virágkarikák és virágkoszorúk lóghatnak. Mécsesekkel igazán elegáns a hatás.
  3. tipp: az asztal közepén álló dekoratív tányérra is kérhetünk díszítést. Itt már szerepet kaphatnak a mohák és más természetes anyagok. Kreatív lehetőség, és a mécses elmaradhatatlan.
  1. Mécsesek, gyertyák

A mécsestartó lehet kerek vagy szögletes, alacsony vagy magas, átlátszó vagy átlátszatlan, száraz vagy úsztatós, kicsi vagy nagy és pontosan olyan színű, amilyent Ön elképzel.

  1. Esküvői oszlopdísz, székek virágdísze

Az oszlopdísz – keretbe foglalva a ceremóniát – a szertartásasztal fölé nyúlik, és annak két oldalára állított 1-1 fehér fém oszlopra tűzött virágdísz tetszőleges színösszeállítását jelenti. A vegyes virágok nagy zöld levelekkel, gyönyörű nyílású extra liliomokkal, rózsákkal, santini margarétákkal, szellőrózsákkal, alstroemeriával (inkaliliom), kálával, ornithogalummal (sárma)… bódító látvány.

Ez a dísz a szertartást követően áthelyezhető a főasztal hátterébe. A bevonulás útját díszíthetik a széksorok széleire kötött virágos díszek.

Színeik a szertartás világából emelt halvány árnyalatok. Így még családiasabb hangulatot kölcsönözhet a Dudok Rendezvényházban tartott esküvője helyszínének.