Egy esküvőn számtalan helyre kerülhet virág. Az Ön számára azonban fontos, hogy pontosan ismerje ennek a képletnek megfejtését. Szeretettel küldjük a „puskát“ és tippeket az esküvő előtt álló pároknak. Reméljük segíthetünk abban, hogy hová és milyen virágot álmodjanak a Dudok Rendezvényházban tartott esküvőjük szertartására.

 1. Menyasszonyi csokor

Például ott a klasszikus színvilágú és hangulatú tömött, kerek csokrocska. Vagy inkább egy menyasszonyi virággömböt választana? Készülhet hófehér telt fejű rózsákból és lisianthusokból (préritárnics), de akár apró virágú, mini rózsákból is. A ruha kristály vagy gyöngy dísze is bekerülhet a csokorba.

 1. Hajdísz vagy virágkoszorú

Kezdetben csokor helyett könnyű koszorút viselt a menyasszony, és ez újra reneszánszát éli.

 1. Ruhadísz

A csokor legyen összeillő a ruhadísszel és arányos méretű a menyasszonyi ruhával.

 1. Kitűző

A vőlegény kitűzője a menyasszony csokrának karakteres virágaiból készül. Például egy fehér rózsa, kevés lisianthus bimbóval. Kitűzőt kaphatnak a tanúk, az örömapák és a ceremóniamester. Nekik – ennél az összeállításnál – mindössze egy fehér rózsa dukál egyszerű díszítéssel. Ám a hölgy tanu akár orchidea fejből kaphat csuklódíszt szatén szalaggal.

 1. Virágékszer

Virággyűrű, -karkötő, -nyaklánc… Öko-esküvőkre, koszorúslányoknak vagy ajándéknak.

 1. Dobócsokor

Készülhet rózsából, szellőrózsából zöld díszítéssel, szalaggal betekert szárral…

 1. Koszorúslány csokor

Kislányok kis kosárkából rózsaszirmokat szórhatnak ki- és bevonuláskor. A hölgy koszorúslányok tömött, ecru-zöldes csokrában izgalmas vegyes virágok kerülhetnek. Akár visszahajtott levelekkel körülvéve.

 1. Szülő/nagyszülő köszöntő csokor

Szép az évszak melegebb színeiből egy elegáns, nyújtott kompozíció. A csokrot vetex szövet öleli, szárát szalag borítja.

 1. Autódísz

A jelzés értékű visszapillantó díszt, klasszikus motorházra helyezhető csokrot vagy az autó mögé kötött rontást hárítót keresnek?

 1. Templomdísz és oltárdísz

A bevonulás útját egyszerű minden vagy minden második pad oldalára kötött organza szalagokból hosszan lobogó végű, gyöngyökkel díszített szalagdíszek ékíthetik. Élőbb megoldás esetén kis rezgő-hortenzia csokrocskák kerülhetnek a masnik mögé. Az oltár egyik végén enyhén magasított, hosszúkás dísznek lehet helye. Csodálatos két karcsú üvegváza is egy-egy fehér rózsa vagy liliom csokorral és saját levelükkel.

 1. Terem dekoráció

Az első és legfontosabb, megnézni a helyszínt.

 1. Főasztal

A főasztal díszítését az ültetéshez érdemes igazítani. A kiemelt asztal a teremdíszítés fénypontja, és az ültetés is erre fókuszál. Az elrendezés kizárólagos szempontja, hogy Önök legyenek a középpontban.

 

 (folytatjuk)