Ha Önnek fontos, hogy életvitelében érvényesüljenek az ökológia jegyek, akkor bizonyára megfordult a fejében, hogy az esküvője is öko legyen. Természetesen lehetősége van arra, hogy amikor az esküvőjét tervezi, e felé az értékrend felé keressen megoldásokat. A cél: a kis ökológiai lábnyom. Ha a Dudok Rendezvényház természet közeli helyszínét választja, akkor bizonyára régóta keres egy ilyen összeállítást, mint az alábbi.

  1. A szabadban

Azzal a döntéssel, hogy a Dudok Rendezvényházat választották a természet ölelésében tartott esküvőt választották. Néhány mély lélegzet az erdő levegőjéből és megnyugszik a lélek. Ez a boldogság!

  1. Meghívók

Természetesen merített vagy újra papírra készüljenek az esküvői meghívók. A kézzel készített papírok álomszépek, tele az egyedi készítés esetlegességeivel és az alkotó egyedi megoldásaival és fantáziájával. Népszerűek és nagyon szépek a borostyán levélre készített meghívók is.

  1. Ültetők

Sima felületű kövekre festett vagy dekopázs technikával feliratozott ültetők is segíthetik a vendégeket helyük megtalálásában. Vidám és rafinált megoldás az is, amikor korábban, homályos indokkal elkért, saját apró tárgyukat azonosítva találják meg széküket a résztvevők. Ha papír alapú ültetőkártyák készülnek, akkor a merített és az ökopapír a megoldás.

  1. Esküvői díszítés

Idényvirágokkal! Ha tavasz van, már nyílnak a rövid életű, színpompás, ám szapora lágy szárú virágok. A helyben honos virágoknak kicsi a szállítási költsége. A helyi kertészetekből származó virágokkal a helyi gazdálkodókat támogatják.

Papírvirágokkal! Tehetséges laikusok és művészek készítenek álomszép papírdekorációkat, amelyek vetekszenek az élő virágok szépségével.

  1. Esküvői menü

A helyben termesztett idénynövények jelenthetik a menüsor gerincét. Amikor már szabadföldön is megterem, kora tavasszal az eper nagyszerű választás. Felejthetetlen ízű levesek, szószok, desszertek, alkoholos és alkoholmentes italok alapanyaga.

A főként növényi és kevesebb állati eredetű hozzávalóból álló étkekkel öko-tudatos menüsort állíthatnak össze.

  1. A menyasszony és a vőlegény ruhája

Nem kell darócban vagy az ecseri piacon beszerzett vászonba esküdni ahhoz, hogy az esküvői viselet természetes legyen. Más alkalommal – kis átalakítással – hordható ruha, illetve férfiaknál a mellény vagy az atilla a gardrób méltó ruhadarabja marad.

Milyen jó lesz felvenni egy színház látogatásra, ünnepnapon, vendégségbe vagy vasárnap!

  1. Smink és frizura

A természetes kozmetikumokat és hajápolókat készítő vállalkozók egyre szélesebb spektrumon képesek helyettesíteni a professzionális nagyvállalatok kínálatát. Nem tesztelik állatokon, helyi vállalkozó készítik, természetes alapanyagokból, egyéni tanácsadással és személyre szabottan.

  1. Közös közlekedés

A Dudok Rendezvényház arra is tud ajánlatot adni, hogy ne érvényesüljön az „egy ember egy autóban” sokat kárhoztatott elve. Az előre egyeztetett közös közlekedéssel csökkenthető egyaránt csökkenthető a benzinfogyasztás és a káros anyag kibocsátás.

  1. A vendégek ajándéka

A kézműves vásárokon fájó szívvel nem vehetjük meg a 68. bármit, kivéve, ha esküvőre készülünk. Kiváló, tehetséges és sokoldalú művészek dolgoznak az országban és árulják portékáikat vásárokon és az interneten.

Üvegművesek, keramikusok, ékszer és játékkészítők, tűzzománcosok, szappankészítők, méhészek, gyertyaöntők… választani is nehéz közülük!